Zeilen met de InukShuk
Dag 13 Van Jasper naar Mount Robson

De dag begon uitermate relaxed. Lekker uitgeslapen, op ons gemak koffie gedrongen en ontbeten en vervolgens de route naar Mount Robson in de GPS geprogrammeerd. Mount Robson is onze meest noordelijke bestemming. De omgeving van de Highway 16 is schitterend. Persoonlijk trekt mij deze prachtige natuur mij meer dan de Rocky’s zelf. Beboste hellingen, afgewisseld met meren en wetlands. Ik zou niet verbaasd zijn geweest als we een groep Aboriginals, compleet met speren en berenvellen, tegen gekomen zouden zijn. Dit moeten de vroegere oorspronkelijke bewoners ook hebben aangetroffen.

Direct na de grens tussen Alberta en Britisch Columbia zagen we weer een aantal auto’s naast de weg stil staan. Dat betekent meestal wild in de berm. Deze keer was het een onverstoorbare kariboe, die zo hier en daar wat boompjes van hun verse blaadjes ontdeed. Het dier was duidelijk fotogeniek, want hij poseerde steeds beter voor onze camera’s. Wat een prachtig dier om zo in het wild aan te treffen. Dierentuinen blijven dan toch maar surrogaat.

Aangekomen bij Mnt Robson bleek ook deze attractie weer een toeristische trekpleister te zijn. Ook wij schaarden ons onder de toeristen en bezochten het informatiecentrum. Natuurlijk kan ik beweren dat we dat alleen deden om de weg naar de Mnt Robson Campground te vragen, maar we namen toch ook maar even wat foldertjes mee. En we deden ook vrolijk mee met het fotograferen van deze Mount Everest van Canada. 3954 meter hoog.

Onze campsite bleek aan de overzijden van Hwy 16 te liggen. Een natuurcamping waar we zelf een plekje mochten uitzoeken. Het was maar goed, dat we voor ons vertrek uit Jasper de watertank hadden bijgevuld en de vuilwatertanks hadden geleegd, want ook op deze camping moet je selfsupporting zijn. En, niet geheel onbelangrijk, dat we in Jasper voor een paar dagen eten ingeslagen hadden.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld