Zeilen met de InukShuk
Dag 14 Van Mount Robson naar Valemount

We raken gewend aan het dag- en nachtritme van Britisch Columbia. We gaan op een normale tijd slapen en worden ook weer op een redelijke tijd wakker. De planning stond toe, dat we nog een dag in de omgeving van Mnt Robson konden vertoeven, dus na een stevig ontbijt van eieren met spek reden we weer naar de overzijde van de Hwy 16, naar het Visitors Centre van BC Park Mount Robson. Daar werden ons een paar leuke wandelingen geadviseerd, waarvan we de langste uitkozen. 4,5 km naar Lake Kinney. Het was een prachtige wandeling langs de River Robson, met slechts een elevatie van 139 meter. Dat moest voor ons, ongetraind als we zijn, makkelijk te doen zijn. En het ging ook prima, al bleek die 139 meter omhoog de afstand, gelijk aan die van het rondje Marken, aardig te beïnvloeden. Maar het was het waard.

Eenmaal terug gingen we op zoek naar een campground met stroom en stromend warm water in de vorm van een douche. Het werd denk ik tijd, want er zoemden geregeld muggen om ons heen. Later bleek, dat dat ook bij andere wandelaars het geval was. 😊

Even voor Valemount, langs de Hwy 5 vonden we Yellowhead, een campground, dat zelfs meer dan onze wensen vervulde, want er was zelfs beveiligd internet.

Dus eerst even languit met een kop thee. Ongemerkt verschoof de tijd naar een moment waarop we met goed fatsoen een alcoholische traktatie konden nemen. We zijn niet verslaafd, maar het smaakt toch altijd weer lekker.

Alvorens het vuur onder de potten en pannen op te stoken werd al het stof van Mnt Robson grondig verwijderd onder een heerlijk warme douche.

Daarna smaakte de oer-Hollandse hutspot zoals thuis.

En met een kop koffie na, konden we ook dag 14 als geslaagd beschouwen.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld